Terug naar overzicht

Mishandeling transgender Afrikanerplein Amsterdam-Oost

De politie zoekt getuigen van de mishandeling eind mei van een transgender bij het Afrikanerplein in Amsterdam-Oost. Het 23-jarige slachtoffer werd door een groep jongemannen onder meer geslagen met een stuk hout. 

UPDATE – 2 september 2015De politie heeft een 16-jarige jongen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling van een transgender. 

“Een groepje jongens begint een bal naar het slachtoffer te trappen en seksueel getinte opmerkingen te maken”, stelt politiewoordvoerder Ellie Lust in AT5’s Bureau 020. “Hierdoor hebben wij ook sterk de indruk dat deze mishandeling heeft plaatsgevonden om het feit dat het slachtoffer transgender is.”

Het slachtoffer is na de woordenwisseling op het plein een restaurant ingevlucht. Daar gaat de schermutseling door, en het slachtoffer krijgt enkele rake klappen, totdat de eigenaar van het restaurant de voordeur kan sluiten.

Van één van de daders is duidelijk beeld beschikbaar – zie foto – en de onderstaande film van AT5:

De politie roept mensen die de dader(s) herkennen op zich te melden. Getuigen kunnen de politie bellen op tel: 0900-8844. Informatie kan ook gemeld worden aan Roze in Blauw Amsterdam – tel: (020) 559 5385 of mail: [email protected].

[Bron/Foto/Film: AT5]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!