Terug naar overzicht

Holland BiCon 2015 in Rotterdam

Holland BiCon wordt dit jaar op 26 en 27 september in Rotterdam gehouden, met als thema ‘Bi: Bekend maakt bemind’. Onder andere Linda Duits zal acte de présence geven en haar licht laten schijnen over biseksualiteit en populaire cultuur.

Holland BiCon biedt de mogelijkheid aan biseksuelen (en iedereen die zich bij hen thuis voelt) om een weekend lang ongedwongen zichzelf te kunnen zijn. Het programma bestaat uit workshops en debat met verschillende maatschappelijke thema’s, maar meer actief bezig zijn met teksten en theater behoort ook tot de mogelijkheden. En natuurlijk is er volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Biseksualiteit is veelal onzichtbaar, maar Holland BiCon laat zien dat je – als je dat wilt – heel goed openlijk bi kan zijn en ook dat er een enorme variatie is aan hoe je dit in kunt vullen en uiten.

Holland BiCon wordt zaterdag 26 september vanaf 10.00 uur gehouden in het buurtcentrum van WMO Radar aan de Kipstraat 37 in Rotterdam. ‘s Avonds is het Marlene-feest in Café Praag, Schiedamsesingel 175. Zondag 27 september is er een gevarieerd cultureel programma op diverse plekken in Rotterdam.

Holland BiCon 2015 valt samen met de Rotterdam Pride, De vrijdag voorafgaand aan de Holland BiCon is er dan ook nog de Pride Walk van de Rotterdam Pride. Uiteraard laten bi’s zich daar ook zien.

Bi Visibility Day kleinHolland BiCon wordt niet toevallig in de laatste week van september gehouden, want 23 september is internationaal uitgeroepen tot BiVisibility Day. Deze dag wordt sinds 1999 wereldwijd gevierd en aangegrepen om biseksualiteit zichtbaar te maken. Want alhoewel steeds meer onderzoek laat zien dat heel veel mensen zich niet uitsluitend homo- of heteroseksueel voelen blijkt biseksualiteit nog steeds lastig. Veel biseksuelen blijven hun gevoelens verbergen of worstelen ermee hoe ze hier vorm aan kunnen geven.

Voor meer informatie over het programma en inschrijven – zie: HollandBicon.nl en Facebook-HollandBiCon.

Bob Angelo Fonds - LOGO - klein

Holland BiCon is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van COC’s Bob Angelo Fonds.

 

 

[Bron/Illustratie: LNBi]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!