Terug naar overzicht

Harteloos en schadelijk kinderfilmpje van Jehovah’s Getuigen

‘Harteloos en schadelijk’, zo betitelt COC-voorzitter Tanja Ineke een kinderfilmpje dat de Jehovah’s Getuigen deze week verspreiden. De boodschap van het filmpje is dat LHBT’s niet in het paradijs komen en dat seksuele gerichtheid kan worden veranderd.     

“De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk”, zegt COC-voorzitter Ineke. “Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovahgezinnen tot wanhoop drijven.”

Het COC vraagt de Jehovah’s Getuigen het filmpje te verwijderen en dringt aan op een gesprek over de kwestie. Dat gebeurt mede namens het LKP, de koepelorganisatie voor Christelijke LHBT’s.

Ineke wijst er op dat seksuele gerichtheid niet kan worden veranderd en dat pogingen daartoe tot ernstige psychische schade kunnen leiden. “Laat de Jehovah’s Getuigen er voor zorgen dat LHBT’s zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo’n harteloze boodschap te verkondigen.”

In het filmpje komt een schoolmeisje thuis met een tekening van een vader, moeder en twee kinderen. Ze vertelt aan haar moeder dat een klasgenootje een tekening van twee moeders en hun kind had gemaakt. De juffrouw had haar uitlegd dat het niet uitmaakt zolang mensen van elkaar houden. De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze ‘veranderen’.

COC-voorzitter Ineke vindt het kwalijk dat Jehovah’s Getuigen hun kinderen met deze intolerante, kwetsende en schadelijke boodschap terug naar school sturen.

[Bron: COC NL – Illustratie: Jehovah’s Getuigen Nederland]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!