Terug naar overzicht

Artiesten zingen voor EuroPride Vlaggenactie

Op vrijdagavond 3 juni geven Duo Wilde Orchidee, homomannenkoor Manoeuvre en het duo Van Hest tot Hemelaar een swingend benefietconcert ‘Join our freedom’ vol vrolijke meezingers, roze klassiekers en liedjes over de liefde-in-alle-toonaarden. De artiesten steunen hiermee belangeloos de EuroPride Vlaggenactie om bezoekers aan de EuroPride kleurrijk welkom te heten.

Crowdfunding

Met de EuroPride Vlaggenactie wordt geld ingezameld voor drie grote regenboogvlaggen en voor zoveel mogelijk vlaggen op Amsterdamse kerken en andere godshuizen tijdens EuroPride 2016. Zo willen de initiatiefnemers van de EuroPride Vlaggenactie, ds. Wielie Elhorst en Berendien Bos, de EuroPride-bezoekers kleurrijk welkom heten.

Ambassadeurs

-® Daan Stringer - GayPride kerkdienst 25 (3)Irene Hemelaar, zangeres bij Duo Wilde Orchidee (zie foto) en Van Hest tot Hemelaar en directeur directeur LHBTI-emancipatie EuroPride, is een van de ambassadeurs van de Vlaggenactie: “Zichtbaarheid leidt tot herkenning en erkenning. Godshuizen die de regenboog laten wapperen tijdens EuroPride dragen hier aan bij. Daarom, op ieder godshuis een regenboogvlag!”

Ook Cees Reuvekamp van Manoeuvre steunt de actie: “Er moet nog veel gebeuren binnen deze organisaties voor bekendheid, erkenning en acceptatie van de LHBT-gemeenschap. Daarom ondersteunt Manoeuvre de EuroPride vlaggenactie.”

Benefietconcert

Het benefietconcert ‘Join our freedom’ vindt plaats op vrijdag 3 juni a.s. om 20.00 uur in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 te Amsterdam. Kaarten in de voorverkoop zijn te krijgen door een donatie van € 15,- via Geloofinjeproject/EuroPrideVlaggenactie of door € 17,50 contant te betalen aan de deur op 3 juni.

Brede ondersteuning

De crowdfundingsactie wordt breed ondersteund door de kerken en de LHBT-gemeenschap. Onder hen zijn voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland, voorzitter Erwin Heyl van het Landelijk Netwerk Biseksualiteit, ds. Karin van den Broeke, voorzitter Protestantse Kerk in Nederland en mgr. Joris Vercammen, aartsbisschop van de Oud-Katholieke Kerk in Nederland.

Meer informatie: EuroPride Vlaggenactie-Facebook.

Kaartverkoop via: Geloofinjeproject.nl/EuroPride Vlaggenactie.

[Bron: EuroPride Vlaggenactie]

  • Foto Keizersgrachtkerk met regenboogvlag – fotograaf: © Daan Stringer
  • Foto Duo Wilde Orchidee – fotograaf: © Marjolein van Veen

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!