Terug naar overzicht

Strike A Pose in première in Nederland

Op maandag 23 mei vond in EYE Amsterdam de Nederlandse première plaats van de documentaire STRIKE A POSE. Dat gebeurde in aanwezigheid van cast & crew waaronder makers Ester Gould & Reijer Zwaan en Kevin, Salim, Luis, Oliver, José en Carlton, de zes dansers uit Madonna’s Blonde Ambition Tour. De strijd voor LHBT-rechten en tegen het hiv-virus spelen een belangrijke rol in de film.

Iconen van seksuele vrijheid

In 1990 worden zeven jonge dansers – zes homo, één hetero – door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare. Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn.

Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over LHBT-rechten en de strijd tegen aids te verkondigen. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Kijk HIER voor de trailer.

STRIKE A POSE draait vanaf deze week in meer dan 20 Nederlandse bioscopen. Het is een film van CTM Docs en The Other Room in coproductie met Serendipity Films en de NTR. Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Fonds, Mediafonds, Creative Europe, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO Fonds en het Aids Fonds.

[Bron: COC NL – Foto Strike A Pose]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!