Terug naar overzicht

‘Homopaar in Amsterdam bedreigd door buren'

Dagblad Metro meldt maandag dat twee homoseksuele mannen in Amsterdam beweren dat ze door hun buren met de dood worden bedreigd om hun seksuele gerichtheid. De mannen zouden hun huis inmiddels zijn ontvlucht. COC Amsterdam zoekt contact met de slachtoffers om steun aan te bieden en kaart de kwestie aan bij politie en Openbaar Ministerie.

Het gaat om Daan en Willem uit Amsterdam. Ze zeggen slachtoffer te zijn van hun homofobe buren. Daan doet op Facebook zijn verhaal:

“Willem en ik wonen in een prachtige woning met een mooie tuin, zo blij als we hier mee waren. Maar we mogen hier niet blijven wonen van de buren, we zijn daarom ook met de dood bedreigd. Ik zou als eerste aan de beurt zijn. Het gaat op een moment gebeuren wanneer ik het niet verwacht.”

Volgens Daan zijn hun buren Marokkaanse-Nederlanders die het niet eens zijn met het feit dat twee mannen bij elkaar in huis wonen. „Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden.  Er worden stenen tegen de ramen gegooid, we worden tot diep in de nacht wakker gehouden en ga zo maar door.”

D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. „Dit is een schande! Reden om vragen te stellen,” meent Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West.

De Marokkaans-Nederlandse buren hebben op 6 juli aan de Telegraaf laten weten dat het niet zou gaan om homohaat, maar om een burenruzie. De 69-jarige moeder van het gezin zegt: ‘Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo’s.’

[Bron: o.a. Metro  Foto: CC-cocparisienne]