Terug naar overzicht

Kom 30 september naar het grote PrEP-debat!

PrEP is een pil die hiv voorkomt. Is PrEP (n)iets voor jou? Kom op 30 september naar PrEP TALK, het grote debat over PrEP in de Amsterdamse Balie. Onder leiding van Femke Halsema wordt daar gesproken met PrEP-gebruikers, Tweede Kamerleden, wetenschappers en columnisten. Toegang is gratis. PrEPTALK is een initiatief van COC Nederland, Aids Fonds, Soa Aids Nederland en Winq.

Meer dan 30 jaar na het begin van de aidsepidemie, is er een nieuw middel om hiv-infecties tegen te gaan: PrEP. Deze preventiemethode bestaat uit het slikken van een pil, dagelijks of rondom de seks. PrEP biedt een zeer goede bescherming tegen hiv als de pillen volgens voorschrift worden ingenomen. Volgens experts kan PrEP helpen om de 1000 hiv-infecties die er elk jaar nog zijn in Nederland, drastisch terug te brengen.

Maar is PrEP ook iets voor jou? Zo niet, wat zijn dan jouw bedenkingen? Voor wie is PrEP geschikt? Is het wel voor iedereen bedoeld? Wat zijn de voor- en de nadelen van PrEP? Wat vinden mensen die risico lopen op hiv van de hiv-preventiepil? En niet onbelangrijk: wat vindt de politiek ervan? Vorm je mening tijdens het debat in De Balie.

PrEP: (N)IETS voor JOU?

Femke Halsema (bestuurder, publicist en voormalig fractievoorzitter van GroenLinks) leidt het debat over de wenselijkheid van het laagdrempelig beschikbaar stellen van PrEP in Nederland. Met o.a.:

  • Pia Dijkstra (D66, Tweede Kamerlid)
  • Linda Voortman (GroenLinks, Tweede Kamerlid)
  • Linda Duits (Universiteit Utrecht, gespecialiseerd in onderzoek van populaire cultuur, blogger)
  • Laurens Buijs (UvA, doet o.a. onderzoek naar LHBT-emancipatie)
  • Elske Hoornenborg (GGD Amsterdam, projectleider AMPrEP-studie)
  • Kai Jonas (UvA, coördinator Europees onderzoek naar de mening over PrEP onder mensen die risico op hiv lopen)
  • én mensen die PrEP (willen) gebruiken

Datum: vrijdag 30 september 2016, vanaf 20.00 uur

Locatie: De Balie – Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam

Toegang is gratis. Reserveer HIER je kaarten.

Je kunt je HIER aanmelden voor het Facebook evenement (niet verplicht).

[Bron/Illustratie: De Balie]