Terug naar overzicht

BI-VISIBILITY DAY 2016

Vrijdag 23 september is Bi-Visibility Day. In ons land wordt dat vandaag in Maastricht en Rotterdam gevierd, zaterdag in Den Haag en zondag in Amsterdam.

Bi-Visibiliy Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september. Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor biseksualiteit, de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen. De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.

bi-visibility-day-gsa-kalender-klein

De dag werd voor het eerst gevierd in 1999 in de Verenigde Staten en bedacht door drie bi-activisten: Wendy Curry, Michael Page en Gigi Raven Wilbur. Het idee om een dag specifiek voor biseksuelen te organiseren, naast de al bestaande evenementen rondom LHBT-thema’s, is een reactie op de vooroordelen rondom biseksualiteit en de marginalisering van biseksuelen bij zowel heteroseksuelen als de LHBT-gemeenschap. Een van de oprichters gaf aan, dat de gemeenschap van biseksuelen veelal onzichtbaar is in de maatschappij doordat vaak uitsluitend gedacht wordt in het onderscheid tussen hetero- en homoseksueel.

De dag in september is gekozen omdat de geboortedag van de bekende biseksueel Freddie Mercury in deze maand viel.

Activiteiten t.g.v. BI-VISIBILITY DAY:

Vrijdag 23 september 2016:

Maastricht: de hele dag kun je smullen van lekkere bi-cupcakes bij TaarT Zaak Maastricht (Helmstraat 2A). Vanaf 20.00 is er een Bi-party in Café Rosé (Bogaardenstraat 43).  Voor HIER voor meer informatie.

bi-visibiliy-day-2016-maastricht-klein

Rotterdam: Pride Walk – start dit jaar vanaf 15.30 uur bij het KPN- gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein. Zie HIER voor meer informatie over de Bi-deelname.

Zaterdag 24 september 2016:

Den Haag: Bi Pride-cupcakes @ Queer aan Zee in Eetcafe De Maatschappij (Keizerstraat 67 in Scheveningen – 16.0021.00 uur. Zie HIER voor meer informatie.

Rotterdam: LNBi neemt deel aan Camp Pride op het Schouwburgplein – 13.00-20.00 uur. Zie HIER voor meer informatie.

Zondag 25 september 2016:

Amsterdam: vanaf 13.30 uur parade Ieder1 – voor iedereen en samen met iedereen, een dag waarop we met zoveel mogelijk mensen de straat op gaan om te laten zien hoe divers Nederland is en onze verschillen vieren. Mét Bi Pride-deelnemers, met een 10 meter lange bi-vlag. Verzamelen bij Hogeschool Amsterdam (Weesperzijde 190). Zie HIER voor meer informatie.

[Bron: COC NL – Foto GSA-kalender: Erwin Heyl – Foto Bi-vlag: CC-Peter Salanki]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!