Terug naar overzicht

International Queer & Migrant Film Festival 2016

Van 7 t/m 16 december vindt voor de tweede keer het International Queer & Migrant Film Festival plaats. Het filmfestival richt zich op het zichtbaar maken van seksuele en genderdiversiteit in migrantengemeenschappen door film, debat, fotografie en theater.

queer-migrant-film-festival-amsterdam-2016-poster-kleinKun je LHBTI zijn en moslim? Of je als vrouw mannelijk kleden? En hoe is het om op te groeien tussen twee werelden? Op het International Queer & Migrant Film Festival worden dit soort vragen besproken. Het festival kent verschillende verdiepende programma’s waar u als bezoeker aan kunt deelnemen en in gesprek kunt gaan met filmmakers, activisten en (ervarings-)deskundigen.

Kom mooie films kijken, neem deel aan een van de gratis debatten, bezoek de exposities of schuif aan tafel bij asielzoekers die vanwege hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit naar Nederland zijn gevlucht.

Het festival wordt gehouden in meerdere steden, t.w. in Amsterdam (De Balie, Bijlmer Parktheater), Den Haag (Laaktheater), Haarlem (Toneelschuur), Purmerend (Filmhuis), Rotterdam (LantarenVenster) en Utrecht (‘t Hoogt en Theater Kikker).

Voor het International Queer & Migrant Film Festival is bij De Balie ook een passepartout beschikbaar. Let wel: dit passepartout geeft toegang aan alle IQMF-programma’s die in De Balie plaatsvinden, met uitzondering van de openingsfilm The Pearl of Africa, de workshop Artivism door Daniel Arzola en het Vluchtelingendiner.

[Bron/Illustraties: IQMF]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!