Terug naar overzicht

Amsterdams rapport bi-culturele transgenders

COC’s Trans United, hét platform voor bi-culturele transgenders, heeft samen met COC Amsterdam het rapport ‘Bi-culturele transgenders in de Amsterdamse samenleving’ en het jaarplan 2017 gepresenteerd.

In het rapport gaat het om de vraag: Tegen welke problemen lopen Amsterdammers aan die zowel transgender als bi-cultureel zijn en hoe kunnen we ze het beste helpen? Het afgelopen jaar hebben COC Amsterdam en Trans United de handen ineengeslagen in het kader van de Roze Agenda die de Amsterdamse gemeenteraad heeft vastgesteld om hierover een pilot-onderzoek te houden.

Het is voor het eerst dat er een dergelijk onderzoek word gehouden. Door middel van bijeenkomsten en workshops zijn de diverse kwesties rondom bi-culturele transgenders in kaart gebracht. De pilot is het startsein van meer kennis over en onderzoek naar bi-culturele transgenders.

Het rapport werd overhandigd aan het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege, tevens woordvoerder voor LHBT-emancipatie.

Daarnaast werd het jaarplan voor 2017 van Trans United besproken. Hierin staan verschillende workshops, de Shakespeare Club tijdens de Amsterdam Pride, de Transboot en projecten over empowerment en zichtbaarheid centraal. COC’s Trans United is de veilige gemeenschap voor transgenders met een bi-culturele achtergrond.

Klik HIER voor een pdf-bestand van het rapport Bi-culturele transgenders in de Amsterdamse samenleving.

[Bron/Illustratie: Trans United/COC Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!