Terug naar overzicht

Shary-An wordt ambassadeur Respect2Love

Shary-An is het nieuwe gezicht voor bi-culturele LHBTI-jongeren in Nederland. Komend jaar zet zij zich actief in voor zichtbaarheid en emancipatie: “Ik ben trots op wie ik ben en help graag anderen om ook trots op zichzelf te zijn”, aldus Shary-An. Shary-An, bekend van The Voice of Holland, is lesbisch en heeft een Antilliaans-Nederlandse achtergrond.

Zichtbare rolmodellen zijn een belangrijke factor in de (zelf-) acceptatie van bi-culturele LHBTI’s en hun omgeving. Shary-An: “Veel bi-culturele LHBTI-jongeren twijfelen tussen hun eigen gevoelens en de opvattingen van hun familie, omgeving of geloof. Voor hen is het belangrijk om te weten dat er anderen zijn zoals zij. Als ambassadeur wil ik laten zien dat ze er niet alleen voor staan en zo bijdragen aan de acceptatie van bi-culturele LHBTI-jongeren in Nederland!”

Biculturele LHBTI’s

LHBTI-zijn ligt in bi-culturele kringen vaak nog gevoelig. Waar 91% van de autochtone Nederlanders vindt dat homomannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen, ligt dat percentage lager in Surinaams-Nederlandse (86%), Antilliaans-Nederlandse (84%), Marokkaans-Nederlandse (62%) en Turks-Nederlandse (54%) kringen (SCP, 2014). LHBTI-jongeren die opgroeien in bi-culturele of sterk religieuze kringen, kunnen behoorlijk in de problemen komen, wanneer zij zelf, hun familie, omgeving of geloof hun gevoelens niet accepteren.

respect2love-logoRespect2Love

Shary-An wordt ambassadeur van COC’s Respect2Love. Respect2Love is dé community voor en door bi-culturele LHBTI-jongeren. Ze organiseren in diverse steden huiskamerbijeenkomsten, een ‘thuis’ waar ze elkaar ontmoeten. Respect2Love street teams zorgen voor zichtbaarheid van de groep op straat en op bi-culturele festivals.

Shary-An: ‘Project Me’

Shary-An maakte in 2010, tijdens de eerste editie van The Voice of Holland, een onuitwisbare indruk. Ze bereikte de halve finale met haar enthousiaste verschijning en  krachtige soulstem. Nadat ze diverse hits scoorde met o.a. ‘Sixfeet Under’, ‘Mr. Know it All’, ‘Read my Book’ en ‘Never played the Bass’, besloot Shary-An in 2015 om haar eigen droom en passie te volgen. Ze ging alles in eigen beheer doen: ‘Project Me’. En met succes! Op 16 mei 2016 kwam haar eerste single ‘Summer of my Life’ uit, gevolgd door ‘Save You’ en onlangs de nieuwste single ‘More than a Million”. Daarnaast is Shary-An een graag geziene gast tijdens Carlo’s TV-café op RTL 4 en is zij momenteel op tournee langs zalen in heel Nederland.

Coming In

coming-in-logo-klein

Respect2Love is onderdeel van Coming In, een samenwerkingsverband van COC Nederland, Movisie, Rutgers, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met Coming In willen deze organisaties de emancipatie van biculturele LHBTI’s versterken.

[Bron: COC’s Respect2Love – Foto Shary-An: Annemieke van der Togt]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!