Terug naar overzicht

COC roept Jehova's Getuigen op LHBTI-vijandig filmpje te verwijderen.

COC Nederland roept de Jehova’s Getuigen vandaag in een brief op een LHBTI-vijandig filmpje van de website te verwijderen en dringt aan op een gesprek.

In deel 2 van de videoserie Denk aan de Vrouw van Lot zegt de vader uit een Jehova’s Getuigen gezin afkeurend over een collega van zijn dochter die twee lesbische moeders heeft: “Hier gaat Anna dus mee om.” Ook in andere scènes in het filmpje wordt afkeurend over homoseksualiteit gesproken.

Het COC vraagt de Jehova’s Getuigen ook om een ‘werkblad’ voor kinderen van hun site te verwijderen. Daarin wordt homoseksualiteit vergeleken met een ‘neiging tot woede’.

Volgens het COC belemmeren het filmpje en het werkblad een veilig klimaat voor LHBTI’s binnen de gemeenschap van Jehova’s Getuigen. Het COC werd de afgelopen dagen benaderd door verschillende christelijke LHBTI’s die zich door het filmpje gekwetst voelen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat op de site van de Jehova’s Getuigen een LHBTI-vijandig filmpje staat. Vorig jaar was dit ook al het geval, het ging toen om een filmpje specifiek gericht op kinderen. Ook toen vroeg het COC (samen met het LKP – de koepelorganisatie van christelijke LHBTI’s) om het filmpje te verwijderen en werd aangedrongen op een gesprek. Dat werd beide door de Jehova’s Getuigen geweigerd.

[Bron: COC NL – Illustratie uit delen uit ‘Denk aan de Vrouw van Lot’: YouTube]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!