Terug naar overzicht

Trans Pride Kerkdienst

Zondag 6 augustus zullen voor het eerst de stemmen van gelovige transgenders uitdrukkelijk worden gehoord in de gebruikelijke kerkdienst die Pride Amsterdam kerkelijk afsluit. Wat betekent: transitie, worden wie je ten diepste bent en hoe belangrijk is het een nieuwe naam te ontvangen, van/voor God en je naasten?

‘Een nieuwe naam’

Een nieuwe naam ontvangen is een belangrijke kwestie voor transgenders. De keuze van een nieuwe naam of aanspreekwoord, beter passend bij wie je bent, markeert een grote stap in een nieuw leven. Tijdens de gebruikelijke kerkelijke afsluiting van Pride Amsterdam klinken dit jaar stemmen van gelovige transgenders die laten horen wat transitie inhoudt en wat het betekent te worden wie je ten diepste bent.

Centraal in deze dienst staat het Bijbelverhaal (Genesis 32) van Jakob, die na zijn worsteling bij de rivier de Jabbok verder leefde met de nieuwe naam Israël.

TRANS PRIDE KERKDIENST ‘EEN NIEUWE NAAM’

  • Datum: zondag 6 augustus 2017 – kerk open vanaf 11.30 uur – aanvang dienst 12.00 uur
  • Locatie: Keizersgrachtkerk – Keizersgracht 566 te Amsterdam

De opbrengst van de collecte gaat dit jaar naar stichting GenderTalent.

Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten.

Daarna vindt de presentatie van de brochure Transgender, geloof en kerk plaats. De schrijvers willen bijdragen aan de zichtbaarheid van transgenders in de kerk en hun positie daar verbeteren.

De viering is voorbereid door leden van de werkgroep ‘Transgender en Geloof’ (Transvisie) en de voorbereidingsgroep van de Pride Kerkdienst.

[Bron/Illustraties: LKP – Foto brochure: Heleen Zorgdrager]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!