Terug naar overzicht

Transzoen voor de Rotterdamse Mobiliteit Centrale

Maandag 6 november heeft de Rotterdamse Mobiliteit Centrale de Transzoen ontvangen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland (TNN) is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. RMC is door buschauffeuse Patricia Blom voorgedragen.

Met de Transzoen – een kunstwerk van Katinka Waelbers – wil TNN werkgevers die het goede voorbeeld geven in het zonnetje zetten. Want zeker op de arbeidsmarkt en werkvloer hebben veel transgender personen het niet makkelijk. Ruim 40 procent maakt discriminatie mee. Maar het kan anders. En dat bewijst RMC.

In gesprek

Al tijdens het sollicitatiegesprek voor buschauffeuse merkte Patricia Blom dat zij bij deze werkgever geheel haar zelf kon zijn. De werkgever ging met haar in gesprek over de uitslag van de psychologische test behorend bij de sollicitatieprocedure. Patricia’s openheid en eerlijkheid over haar transitie en wat dat met haar deed, waren juist redenen om haar aan te nemen. En dat blije gevoel met deze werkgever bleef. Patricia heeft zich op de werkvloer nog nooit zo goed gevoeld als bij RMC.

Uitreiking

Brand Berghouwer, aankomend voorzitter van TNN, heeft maandagmiddag om 13.00 de Tranzoen uitgereikt aan Patricia’s leidinggevende Gerard van der Jagt.

“Voor leidinggevende Gerard van der Jagt mag een open en veilig werkklimaat een vanzelfsprekendheid zijn, maar dat is bij veel werkgevers helaas nog niet het geval. Het is mij een grote eer om deze prijs uit te reiken”, zegt Berghouwer.

Voorbeeld

TNN hoopt dat leidinggevende van andere bedrijven een voorbeeld nemen aan Gerard en de collega’s van Patricia. De folder Transgender op de werkvloer van TNN kan daarbij helpen.

[Bron/Foto: TNN]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!