Terug naar overzicht

Transgender in Nederland - een buitengewone geschiedenis

In ‘Transgender in Nederland – een buitengewone geschiedenis’ beschrijft historicus Alex Bakker voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen – van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen – ook zelf aan het woord. Het boek is deze week verschenen bij Uitgeverij Boom.

Nederland heeft nu al ruim zestig jaar ervaring met transgenderzorg en loopt daarmee voorop in de wereld. Alex Bakker, zelf transgender, onderzoekt het verhaal van medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Bakker spreekt met transgenders die deze bewogen geschiedenis zelf hebben beleefd en laat sleutelfiguren als psychologen, artsen en politici aan het woord.

Alex Bakker is historicus en schrijver. Hij woont in Amsterdam en Berlijn. Eerder verscheen van zijn hand onder andere ‘Mijn valse verleden’, het verhaal over zijn eigen jeugd, en werkte hij mee aan verschillende documentaires waaronder Transit Havana.

[Bron/Illustraties: Uitgeverij Boom]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!