Terug naar overzicht

Oprichting CDA Pride Netwerk

Ter gelegenheid van Coming Out Dag, maakt het CDA bekend dat het netwerk CDA Pride is opgericht. Dat betekent dat nu zes politieke partijen in ons land een regenboognetwerk hebben.

Op de Facebookpagina van het CDA Pride Netwerk wordt het doel en de inzet van het christendemocratisch regenboognetwerk bekend gemaakt. Het CDA Pride Netwerk zegt te staan ‘voor een CDA waar ieder zich thuis kan voelen, dat op komt voor minderheden en waar je vrij bent in wat je gelooft en wie je lief hebt.’

Het netwerk wil verder ‘het beeld van het CDA bij de LHBTI-community en sympathisanten verbeteren en interne discussies over emancipatie’ bevorderen. Het netwerk ‘kan als contactpersoon voor maatschappelijke organisaties en andere regenboognetwerken binnen andere partijen en binnen de EPP* fungeren. Het netwerk kan als klankbord fungeren over CDA-standpunten dan wel maatschappelijke discussies binnen de partij aan jagen. Met leden vanuit het hele land en goed geworteld in de maatschappij heeft het netwerk ook een antennefunctie voor de partij.’

Met de oprichting van CDA Pride zijn er nu zes politieke partijen met een regenboognetwerk. Dat zijn verder: Pride66 (D66), Roze Links (GroenLinks), Pvda Roze Netwerk, Rood over Roze (SP) en het VVD Thematisch Netwerk LHBT.

*EPP = de Europese koepel van christendemocratische partijen, waar het CDA bij aangesloten is

[Bron/Illustratie: CDA Pride Netwerk]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?