Terug naar overzicht

Transgenders veilig in de Kerk

Zondag 27 januari is ‘Transgenders veilig in de Kerk’ het thema van een avond in de Zuiderkerk in Delft georganiseerd door Pulse Events. Een bijeenkomst vol persoonlijke verhalen, achtergrondinformatie en een duiding vanuit bijbels perspectief. Deelnemers zijn o.a. Heleen Zorgdrager, John Laprė en Jolanda Molenaar.

Transgender personen voelen zich niet, of niet helemaal, thuis in het geslacht waarmee ze geboren zijn. Ze lopen tegen vooroordelen aan, ook in de kerk. Heleen Zorgdrager, hoogleraar systematische theologie en genderstudies aan de Protestantse Theologische Universiteit, zal hierover spreken. Een van de andere sprekers is John Laprė, schrijver van het boek De Veilige Kerk.

Ook vertellen transgender personen over hun eigen ervaringen. Zoals Jolanda Molenaar, lekenprediker en predikant in opleiding bij de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk. Ze was ooit bang voor het oordeel dat ze naar de hel zou gaan – een beeld van God dat ze in haar jeugd had meegekregen.

Tijdens de bijeenkomst is ruimte om te luisteren, maar ook om je eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

  • Datum: zondag 27 januari 2019
    • zaal open vanaf: 19.30 uur
    • aanvang programma: 20.00 uur
  • Locatie: Zuiderkerk – Achterom 46 te Delft
  • Voor meer informatie – zie Facebookevent

[Bron/Illustraties: Pulse Events]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?