Terug naar overzicht

Viering van Liefde in Zwolle

Op zondag 13 januari vindt vanaf 19.00 uur in de Dominicanenkerk in Zwolle een ‘Viering van Liefde’ plaats, in reactie op de Nashville-verklaring. De boodschap die de initiatiefnemers willen uitdragen is dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Er zijn sprekers vanuit kerken en de LHBTI-gemeenschap. Bezoekers kunnen bijdragen aan een gebaar door een ‘bloem voor de liefde’ mee te nemen en te leggen bij een steeds groter wordend divers boeket. Na afloop is er koffie en thee in de kloostergang.

De viering is een initiatief van COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, Dominicanenkerk, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle.

De initiatiefnemers willen met de viering een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Ze stellen dat de liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens – ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken – verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

VIERING van de LIEFDE

  • Datum: zondag 13 januari 2019 – vanaf 19.00 uur
  • Locatie: Dominicanenkerk – Assendorperstraat 27 te Zwolle
  • Voor meer informatie – zie Facebookevent

[Bron/Illustraties: COC Zwolle]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?