Terug naar overzicht

Rights Out There 2019 - De Jeugd heeft de Toekomst!

Voor de vijfde keer op rij organiseren COC Nederland, Amnesty International, Hivos en de Oude Lutherse Kerk ‘Rights Out There’, een Engelstalige verhalenavond tijdens Pride Amsterdam over seksualiteit en mensenrechten. Dit jaar ligt de focus op LHBTI+jongeren en hun visie op de toekomst.

Tijdens Rights Out There staan de verhalen van LHBTI+ activisten van over de hele wereld centraal. Onder de aanwezigen zijn ieder jaar de deelnemers van de internationale Summer School over Sexual Orientation and Gender Identiy in International Law, van de Universiteit Leiden. Daarnaast zijn de activisten van het Building Bridges Influential Programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken altijd aanwezig. Dit jaar zijn dat trans-activisten uit Latijns-Amerika.

‘Remember the Past, Create the Future’ is dit jaar het thema van Pride Amsterdam – vandaar dat vanuit de gedachte dat de jeugd de toekomst heeft de focus dit jaar ligt op LHBTI+jongeren. Daarom is Choice Youth for Sexuality ook medeorganisator van deze avond. De laatste jaren zijn er in grote delen van de wereld fikse stappen gezet in het kader van gelijkheid voor LHBTI+. Hoe raakt dat het leven van LHBTI+ jongeren? Hoe zien zij de toekomst?

De avond wordt geopend door dominee Marieke Brouwer. Daarna zal de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink een korte speech houden ter verwelkoming van de internationale LHBTI+activisten en hen toelichten waarom Pride Amsterdam en initiatieven zoals Rights Out There belangrijk zijn voor de stad Amsterdam. Naast de verhalen van de LHBTI+activisten is er ook muziek en de avond wordt afgesloten met een borrel.

RIGHTS OUT THERE 2019

Lived experience of LGBTI+Youth in an era of legal change

  • Datum: woensdag 31 juli 2019 – entree vanaf 19.30 uur – 20.00-21.30 uur
  • Locatie: Oude Lutherse Kerk – Singel 411/hoek Spui te Amsterdam
  • Voor aanmelding (niet verplicht) en meer informatie – zie Facebookevent
  • Let wel: de voertaal is Engels!
  • Er is een gebarentolk van het Roze Gebaar aanwezig

Om te benadrukken dat de Oude Lutherse Kerk Amsterdam een inclusieve kerk is, hebben zij vijf jaar geleden het initiatief genomen voor Rights Out There.

[Bron/Illustraties: Rights Out There]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?