Terug naar overzicht

TNN viert jubileum met foto-expo Amsterdamse trans organisaties

Zaterdag 7 september opent de foto-expositie Trans in Amsterdam bij IHLIA LGBT Heritage in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA). Aanleiding is het tienjarig jubileum van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: de fotoserie Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgender organisaties.

De fotoserie is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland, een organisatie die in 2009 werd opgericht om de samenwerking tussen trans initiatieven te bevorderen. De afgelopen tien jaar groeide het netwerk uit tot de landelijke politieke belangenbehartiger van trans personen in Nederland.

De fotoserie laat de kijker kennismaken met mensen die bij Amsterdamse trans organisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram, als cliënt of als vrijwilliger. De serie geeft zo een inkijkje in de trans gemeenschap in al haar diversiteit. Quotes van de geportretteerden geven een indruk van de betekenis die een organisatie voor een individu kan hebben.

Zo vertelt Sem dat hij door het zien van YouTube-filmpjes van The Transketeers ineens een toekomst voor zich zag die wél kansrijk kon zijn. En vertelt Vivonne over café Lellebel: “Als transgender mensen zijn we een minderheid. We moeten altijd ons best doen om ons aan te passen aan een norm waaraan we niet kunnen voldoen. In de Lellebel bepalen wíj de norm.”

TRANS in AMSTERDAM – opening foto-expositie (te zien tot 3 november 2019)

 • Datum: zaterdag 7 september 2019
  • 14.30 uur: inloop in de Forumzaal (6de etage OBA)
  • 15.00 uur: lezingen van:
   • Alex Bakker, auteur van het boek Transgender in Nederland
   • Eliza Steinbock, verbonden aan de Universiteit Leiden
  • 16.00 uur: officiële opening in de Expositieruimte (3de etage OBA)
 • Locatie: IHLIA LGBT Heritage – OBA – Oosterdokskade 143 te Amsterdam

[Bron/Illustraties: TNN]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?