Terug naar overzicht

'Wondermooi' genomineerd voor Beste Theologische Boek 2019

‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt’, de allereerste Nederlandse publicatie over transgender mensen, geloof en kerk, is genomineerd voor het Beste Theologische Boek 2019. Dat blijkt uit de bekendmaking van de shortlist voor deze prijs.

‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt’ is samengesteld door Transvisie-medewerker Carl Buijs, LHBT-predikant Wielie Elhorst, trannstheoloog Jolanda Molenaar en hoogleraar Genderstudies Heleen Zorgdrager en werd op Roze Zondag 23 juni jl. in de Oranjekerk te Amsterdam gepresenteerd. Het boek is een uitgave van KokBoekencentrum.

Dit boek is bedoeld als een handreiking voor gelovige transgender mensen zelf en voor werkers in de kerk. Het boek zet in op informatie, bewustwording en wil de emancipatie en sociale acceptatie van transgender mensen in de Nederlandse kerken bevorderen.

De andere genomineerden zijn:

  • Lezen en laten lezen – Arnold Huijgen
  • Over muren heen – Een hoopvolle briefwisseling – Lody van de Kamp & Oumaima al Abdelaoui
  • Groene theologie – Trees van Montfoort
  • Ongeneeslijke religieus – Gerko Tempelman

De prijs voor het beste theologische boek wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie. De jury wordt gevormd door recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 november. Tijdens de Nacht wordt ook bekendgemaakt wie Stefan Paas opvolgt als Theoloog des Vaderlands en wie na Rik Zweers de volgende Jonge Theoloog des Vaderlands wordt.

[Bron: Nederlands Dagblad – Illustraties: KokBoekencentrum]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?