Terug naar overzicht

Koning roept VN op tot actie voor LHBTI’s

Koning Willem-Alexander riep de wereldgemeenschap in de nacht van 24 september op om in actie te komen voor LHBTI-mensenrechten.

In een toespraak voor de Verenigde Naties zei de koning dat hij verheugd is dat steeds meer landen LHBTI-mensenrechten in de wet vastleggen en dat hij hoopt dat die trend zich voortzet.

‘Maar woorden moeten uiteindelijk worden omgezet in daden’, aldus de koning. ‘De strijd tegen discriminatie, of die nou in het openbaar in het verborgene wordt gevoerd, moet op alle continenten worden voortgezet.’

Koning Willem-Alexander bracht op 22 november 2016 een bezoek aan COC Nederland en sprak toen o.a. met internationale LHBTI-activisten. In zijn kerstboodschap van dat jaar sprak de koning zich ook al uit voor LHBTI-mensenrechten.

De koning riep bij de VN ook op tot gerechtigheid voor de slachtoffers van de ramp met de MH-17 en voor actie tegen klimaatverandering.

Bekijk de video in het RTL Nieuws HIER, vanaf 00:35 sec. Volledige toespraak van de koning op website van de Verenigde Naties.

 

[Bron: COC NL – Foto:  UN Photo/Cia Pak]