Terug naar overzicht

Lancering HolyBe - online platform voor en door christelijke LHBTI-jongeren

Op Coming Out Dag 2019 vrijdag 11 oktober wordt HolyBe – de allereerste online community specifiek gericht op christelijke LHBTI-jongeren – gelanceerd. HolyBe is een initiatief van LCC Plus, een alliantie van christelijke LHBTI-organisaties die projecten uitvoeren ten behoeve van de sociale acceptatie van LHBTI-personen in christelijke kring.

Het online platform HolyBe is bedoeld voor christelijke LHBTI-jongeren die op zoek zijn naar informatie, maar ook waar jongeren elkaar kunnen bemoedigen omtrent thema’s als seksuele en genderdiversiteit en geloof. Op HolyBe vloggen verschillende christelijke LHBTI-jongeren over hun eigen leven, hun vragen en zoektocht. Tieners kunnen zo rolmodellen vinden en ook reageren en vragen stellen.

HolyBe is actief op YouTube, Instagram en Facebook zodat er een online community ontstaat van christelijke LHBTI’ers. Alles komt uiteindelijk samen op de website: www.holybe.nl.

Presentatie

Op Coming Out Dag 11 oktober 2019 wordt in de Singelkerk te Utrecht de website gepresenteerd en gelanceerd – zie voor meer informatie het Facebook-event.

Joëlle Bakhuis, een van de initiatiefnemers: “Het begon met een droom, een idee. Op een mooie zomeravond 2018 werd dat idee uitgewerkt. Later werd het een team, wat stilletjes maar hard werkte aan de realisering. Vrijwillig en gedreven, omdat we vinden dat het nodig is dat het er komt.”

Sanna de Boer, projectmanager van de LCC Plus Projecten vult aan: “Het is mooi om te zien dat wij op de Coming Out Dag als het ware uit de kast komen met deze nieuwe website. Want waar vind je als tiener/jongere nu informatie als je zelf LHBTI’er en christen bent? In onze vlogs proberen we zoveel mogelijk onderwerpen aan te kaarten en het gesprek met de tieners en jongeren aan te gaan. Je bent namelijk niet de enige.”

Ondersteuning

Bakhuis onderstreept dit laatste punt met name: “De informatie en vlogs op HolyBe zijn bedoeld om jongeren houvast te geven. Ik vlog zelf ook, over thema’s die met psychologie te maken hebben zoals zelfacceptatie en somberheid. Want de jaren in de kast zijn eenzame jaren waarin jongeren goede info en bemoediging nodig hebben. De suïcidecijfers zijn schrikbarend hoog en christelijke jongeren zitten gemiddeld drie jaar langer in de kast dan niet-christenen. En wat doe je als je veel vragen hebt maar je durft er niet over te praten? Precies, je kijkt op internet. Ik hoop dat HolyBe de juiste ondersteuning voor deze jongeren kan zijn.”

[Bron/Illustratie: LCC Plus Projecten]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?