Terug naar overzicht

GLOBAL PRIDE 2020

Zaterdag 27 juni wordt Global Pride 2020 gehouden – een alternatief voor de Pride-manifestaties die wereldwijd zijn afgelast vanwege de coronapandemie. Global Pride is een 24 uur durende livestream van muziek, optredens, toespraken en steunbetuigingen, gehost door Todrick Hall op zijn YouTube-kanaal, op het YouTube-kanaal van iHeartRadio en op de website van Global Pride.

Sprekers zijn onder andere de voormalig Amerikaanse vice-president Joe Biden, de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen, de IJslandse president Guðni Jóhannesson, de Costaricaanse president Carlos Alvarado Quesada, de Ierse premier Leo Varadkar, de Luxemburgse premier Xavier Bettel, de Canadese premier Justin Trudeau en de Noorse premier Erna Solberg. Daarnaast dragen ook Europees Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli en Victor Madrigal Borloz, de VN-SOGI-expert (voluit: Onafhankelijk Expert voor bescherming tegen geweld en discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit van de Verenigde Naties) hun steentje bij.

Optredens zijn er van o.a. Conchita Wurst, Pussy Riot, Lola McQueen, Jeangu Macrooy, Adam Lambert, Kesha, Village People, Courtney Act, Steve Grand, Mel C, Olivia Newton-John, Calum Scott, Thelma Houston, en Natasha Bedingfield. Sprekers uit de entertainment wereld zijn onder andere de Pussycat Dolls, Rita Ora, Bebe Rexha, Stephen Fry, Leslie Jorden en Russell Tovey.

Global Pride is een initiatief van InerPride en de European Pride Organisers Association en wordt ondersteund door nationale Pride-organisaties, diverse partners zoals YouTube, Google, We Are Social en media partners DIVA, Q.Media en Time Out.

[Bron/Illustraties: Global Pride]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?