Terug naar overzicht

COC Nederland steunt crowdfundingactie ‘Tikkie voor Leon’

Eerder maakten wij bekend dat Gerard Spong in actie zal komen in de zaak van Leon Houtzager tegen het Openbaar Ministerie, die besloten heeft om zijn aangifte wegens groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie van een predikant niet op te pakken wegens artikel 6 van de grondwet. Eerder deed Tim Hofman in het programma BOOS hier ook verslag van.

Uit onderzoek weten wij dat discriminatie tegen LHBTI’s zelden leidt tot een veroordeling. Deze zaak kan daar verandering in brengen en voor een serieuze wijziging zorgen in de toekomstige rechtspraak in Nederland. Ook hebben meerdere partijen in de Tweede Kamer, waaronder VVD, D66, PvdA, GroenLinks en SP, aangegeven met interesse naar deze zaak te kijken en te willen praten met Leon Houtzager, Tim Hofman en COC Nederland over deze situatie.

Leon heeft 5.000 euro nodig voor zijn juridische bijstand. COC Nederland heeft daarom besloten Leon te steunen door middel van een crowdfundingactie. We willen jullie oproepen een Tikkie te sturen. Met een Tikkie kun je zelf heel makkelijk een bedrag kiezen en overmaken naar COC Nederland dat gebruikt zal worden voor deze rechtszaak. Samen met Leon hebben wij besloten dat geld dat overblijft ten goede zal komen aan LHBTI-acceptatie in de biblebelt. Het onderwerp waar Leon zich al enkele jaren hard voor maakt.

Een Tikkie voor Leon kun je sturen via: https://tikkie.me/pay/COC/pS7izjRx3rrNDTvTHPFDeB. Eén euro is in principe al voldoende, maar we krijgen inmiddels ook al vaak het symbolische bedrag van zes euro binnen. Het is aan jou.

Stuur je liever geen Tikkie? Eventueel mag je ook het bedrag direct overmaken naar rekeningnummer NL84 ABNA 05188 61 457 t.n.v. COC Nederland onder vermelding van ‘Tikkie voor Leon‘. Er is tevens een GoFundMe pagina online gezet, met daarop de hele uitleg van de rechtszaak en waar je ook een bedrag kunt overmaken met andere betaalmethoden, zoals iDEAL of creditcard.

De actie loopt tot en met 31 augustus 2021 waarna we het eindbedrag bekend zullen maken. We zullen ons best doen jullie met enige regelmaat op de hoogte te houden van de tussenstand.

UPDATE 22 juli: De crowdfunding actie ‘Tikkie voor Leon’ heeft binnen 24 uur na de aankondiging het doelbedrag van 5.000 euro behaald en inmiddels verdriedubbeld. 22 juli om 13.00 uur was de tussenstand 15.000 euro door 2.700 donateurs. De link waarmee men een donatie kan doen heeft er een korte tijd uit gelegen vanwege het drukke verkeer, maar werkt inmiddels weer. De actie loopt nog tot 31 augustus.