Terug naar overzicht

Pand COC Rotterdam beklad

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september 2021 is de locatie van COC Rotterdam aan de Schiedamsesingel beklad met anti-homoteksten.

Het bestuur heeft daarvan met afschuw kennisgenomen.

“Het incident staat niet op zichzelf. Eerder werd al een pand beklad met soortgelijke leuzen, gericht tegen de recente oprichting van Feyenoords LHBTI-supportersvereniging Roze Kameraden,” aldus voorzitter Arjan Beune.

“Het COC komt op voor de belangen van lesbiënnes, homo- en biseksuelen, trans- en intersekse personen. Het COC zal alle goede initiatieven die gericht zijn op acceptatie en inclusie van LHBTI-ers ondersteunen. Het COC staat daarmee pal achter de Roze Kameraden, die een veiliger klimaat rondom de voetbalvelden en het stadion nastreven. De bekladding van het COC pand is een triest dieptepunt. Dit sterkt ons bij de gedachte dat er een breed actieplan moet komen binnen Rotterdam en alle voetbalclubs om ervaoor te zorgen dat schelden met het woord homo in 2025 niet meer bestaat.”