Terug naar overzicht

ChristenUnie wil nieuwe wet voor draagmoederschap tegenhouden

Gisteren, woensdag 30 augustus 2023, kwam Nieuwsuur met het bericht dat de ChristenUnie de nieuwe wet voor draagmoederschap wil tegenhouden.
Remco Yizhak Cooremans, de voorzitter van Meer dan Gewenst: “Het uitblijven van wetgeving gaat ten koste van draagmoeders, ouders en de kinderen. Zij verdienen rechtsbescherming en verkeren nu nog altijd in een juridisch vacuüm. Dat moet veranderen. Al sinds het advies van de Staatscommissie Herijking ouderschap in 2016 wachten gezinnen op wetgeving die deze bescherming biedt. Het uitblijven daarvan dient niemand, de kinderen al helemaal niet en we zouden van een partij die zich zegt in te zetten voor kinderen dan ook mogen verwachten dat ze met hen rekening houden. We roepen Kamerleden dan ook op om de vertrouwen op de grote meerderheid die deze wet steunt, de partijen die het COC Regenboogstembusakkoord hebben ondertekend voorop. Deze partijen vertegenwoordigen Meer dan 2/3 van de Kamer en we kunnen deze belangrijke wet voor gezinnen en kinderen geen dag uitstellen.

 

Bron; Meer dan Gewenst – Instagram