Terug naar overzicht

Kritiek op Booking.com

De afgelopen dagen is er veel kritiek op Booking.com, omdat zij nog altijd actief zijn in de door Israël bezette Palestijnse gebieden.

Het is één van circa 100 daar actieve bedrijven die werden geïdentificeerd door het mensenrechtenagentschap van de VN. De VN classificeert de activiteiten van de bedrijven in deze gebieden als problematisch omdat ze bijdragen aan mensenrechtenschendigen. Als mensenrechtenorganisatie delen wij de kritiek op Booking. Mensenrechten zijn mensenrechten, of het nu gaat om de mensenrechten van lhbti+ personen, Palestijnen, Israëli’s, en dus ook bijvoorbeeld lhbti+ Palestijnen.

We zullen onze contacten bij het bedrijf de komende dagen inzetten om de kritiek bij Booking aan te kaarten.

Bekijk ons statement op social media.