COC logo rood, roze en oranje

Wat houdt een lidmaatschap precies in?

Je wordt lid van jouw regionale COC. Zo maak je het COC groter en sterker. Samen zorgen we voor meer emancipatie, acceptatie en gelijke rechten voor lhbti+ personen. Op weg naar een regio, een land en een wereld waar iedereen in vrijheid en veiligheid zichzelf kan zijn. Gelukkig hebben we inmiddels 20 regionale COC’s, waardoor er altijd een COC voor jouw in de buurt is. Je lokale COC houdt je graag op de hoogte van al hun activiteiten en evenementen. Als COC Nederland informeren we je over onze nationale en internationale activiteiten. 

Als lid van de grootste belangenorganisatie voor de regenbooggemeenschap steun je niet alleen de inzet van het COC, maar krijg je ook nog eens ledenvoordeel! Zo kan je gratis of met korting naar de meeste activiteiten van het COC. Omdat wij bovendien nauw samenwerken met verschillende organisaties, is de kans groot dat je ook korting krijgt bij andere organisaties!
Lees hier meer over in de veelgestelde vragen.

Lees meer

Als lid betaal je contributie.

De hoogte van het bedrag wordt jaarlijks bepaald tijdens de Algemene Vergadering van COC Nederland.

Normaal tarief – € 49,50 (jaarlijks)
Gereduceerd tarief – € 29,00 (jaarlijks) 

Dit tarief is voor leden met een inkomen op bijstandsniveau. Het COC vindt het belangrijk dat iedereen uit de gemeenschap lid kan worden.  Om hiervoor in aanmerking te komen moet een verzoek worden ingediend bij de ledenadministratie. Wacht met betalen; je krijgt een nieuwe digitale factuur met het gereduceerde bedrag toegemaild.

Jongerentarief – € 29,00 (jaarlijks) 

Dit tarief is voor jongeren in de leeftijd tot en met 25 jaar.

Belangrijk om te onthouden is dat het dus gaat om jaarlijkse bedragen, niet maandelijks

De tarieven voor 2024.
COC logo blauw, roze en oranje

Over COC

Onze visie

Wij geloven in een wereld waar iedereen in vrijheid en veiligheid zichzelf kan zijn. Waar je kunt houden van wie je wilt. Waar iedereen mee kan doen en mensen de kans hebben zich tot hun volle potentie te ontwikkelen. Ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken. In Nederland en de rest van de wereld. Want dat verdient iedereen.

Onze missie

Wij zetten ons actief in voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten van lhbti+ personen in Nederland en de rest van de wereld. Dit doen we samen met mensen uit de gemeenschap en met bondgenoten. We zijn actief op tal van gebieden, met het accent op jongeren & onderwijs, jouw belangen, internationaal, cultuur & geloof, 50-plussers, beweging, queers van kleur, veiligheid, welzijn, werkvloer, leefvorm.

Ons ontstaan

Natuurlijk hadden we liever gezegd dat we inmiddels niet meer nodig waren, maar er is nog altijd werk aan de winkel. Zo krijgen zeven op de tien lhbti+ personen in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn, en zijn lhbti+ personen in bijna zeventig landen nog steeds strafbaar. Opgericht in 1946 is COC inmiddels de langst bestaande lhbti+ belangenbehartiger ter wereld. We hebben twintig regionale verenigingen, wat inhoudt dat er altijd een COC bij jou in de buurt is.

Ons werk

Wij zorgen ervoor dat lhbti+ personen gehoord worden, en versterken je stem. Samen met jou werken we zo aan verandering. Met scholieren zorgen we bijvoorbeeld voor veilige scholen en met buitenlandse activisten zetten we ons in voor gelijke rechten. Ook zorgen we ervoor dat jouw stem gehoord wordt bij politiek en media. We verbinden mensen, en stellen concrete oplossingen voor. Zo behalen we tastbare resultaten en brengen we samen hoognodige veranderingen teweeg.

Onze resultaten

Samen bereiken we veel op het gebied van emancipatie, acceptatie en gelijke rechten. Denk aan openstelling van het huwelijk, verplichte aandacht voor acceptatie op school en een wettelijk verbod op lhbti+ discriminatie. Nederland denkt de laatste decennia véél positiever over lhbti+ personen. We steunen lhbti+ activisten in meer dan 35 landen. Is dat genoeg? Nee, Nederland behoort niet meer tot de kopgroep van landen waar lhbti+ rechten goed geregeld zijn. En in veel landen wordt de regenbooggemeenschap nog altijd vervolgd en gevangen gezet. Jouw hulp hebben we dus nog steeds hard nodig!

Veelgestelde vragen

Ik heb geen mail en/of ledenpas gekregen.

Oei, check je spammail voor de zekerheid. Heb je nog steeds niks binnen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik wil graag contact met de ledenadministratie.

Dat kan! Vul het contactformulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Of bel met 020-6234596.

Ik wil graag meer doen dan alleen lid zijn. Wat kan ik doen?

Wat fijn! Als je lid wordt bij je regionale COC, kun je ook aangeven dat je vrijwilliger wilt worden. Ben je al lid en wil je ook vrijwilligerwerk gaan doen, vul dan dit formulier in! Jouw regionale COC neemt dan verder contact op. Wil je graag meer doneren? Graag! Dat kan hier.

Ik wil graag mijn lidmaatschap opzeggen.

Wat jammer! Maar dat kan natuurlijk altijd. Via het contactformulier kun je je opzegging doorgeven. Mocht je suggesties hebben om ons werk beter te doen, vermeld dit dan in je mail!

Kan ik ook lid zijn zonder contributie?

Helaas niet. We hebben jouw contributie hard nodig, onder andere om verandering nog steeds mogelijk te maken. Lees vooral op de over ons pagina meer over wie wij zijn en wat wij doen:

Wat gebeurt er precies met mijn contributie?

Het COC zet zich in voor iedereen in de lhbti+-gemeenschap. Met jouw contributie maak je het werk van COC mogelijk, regionaal, nationaal en internationaal. Van het gewone en gereduceerde tarief ontvangt COC Nederland 40% en de regionale COC-vereniging 60%.

Hoe download ik mijn digitale ledenpas?